Uprchlíci : z nacistického pekla do komunistického "ráje" a přes Dánsko na Západ : dramatická cesta dvou československých rodin za svobodou - Clemmensen, Jesper, 1975- (Pangea, 2021)
Osudy dvou českých židovských rodin, které roku 1960 emigrovaly z komunistického Československa na Západ.