Holka od Big Benu - Burgerová, Kristýna (Euromedia Group, 2021)
Knížka s nadhledem psaných fejetonistických postřehů ze života mladé Češky, která se jako mnoho jiných rozhodla hledat své štěstí za lamanšským kanálem. Když hlavní hrdinka a autorka v jednom přijede poprvé do Anglie, vidí všechno idylicky. Nový začátek v nové zemi, spousta příležitostí, nová přátelství a flámování do noci, aniž by musela někomu nahlašovat, kam jde a kdy přijde. Jenomže představy se rozplynou, jakmile se ubytuje v prvním bytě se spoustou cizích lidí, najde si první práci v hospodě, anglicky se učí za běhu a zjišťuje, že to s tím Londýnem nebude až tak pohádkové, jak si malovala. Ve fejetonech se dotýká česko-britského soužití, randění, otřesných a ještě otřesnějších zaměstnání, cestování po ostrovech, ale i nelehkého vycházení se sousedy nebo patálií s všudypřítomnými veverkami. Každodenní radosti a strasti britského života popisuje s kousavým sarkasmem a nebojí se udělat si legraci nejen z věcí a lidí kolem, ale i ze sebe samé. Nakladatelská anotace.