Světlo po válce - Abriel, Anita (Motto, 2021)
Román o síle lásky a přátelství, inspirovaný skutečným osudem autorčiny matky, která si během druhé světové války zachránila život, když vyskočila z vlaku mířícího do Osvětimi. Vera a Edita přijíždějí v roce 1946 do Neapole. Dvěma židovským dívkám se podařilo uprchnout z vlaku mířícího do Osvětimi a do konce války se ukrývaly na statku na rakouském venkově. Teď se ale ze všech sil snaží hodit temnou minulost za hlavu a vybudovat si nový život. První láska na sebe nenechá dlouho čekat, ale když Veřin snoubenec ze dne na den zmizí, vydávají se obě kamarádky znovu na cesty. Nakladatelská anotace.