Můj první kurz léčivých rostlin : znalosti a recepty pro domácí lékárničku - Bühring, Ursel, 1950- (Mladá fronta, 2021)
Renomovaná specialistka na léčivé rostliny v této knize zprostředkovává důležité základy znalostí o léčivých rostlinách a jejich použití pro děti a dospělé. Kdo se zajímá o rostlinné léčivé prostředky a chtěl by si vytvořit malou domácí lékárničku pro léčbu a prevenci, nalezne recepty, tipy a kúry z přírodního léčitelství na všechny běžné potíže. Znalosti jsou přehledně rozčleněny do tematických sekcí: Správné používání léčivých rostlin: příprava účinných tinktur, čajů a mnoho dalšího, Zdraví od hlavy k patě: znalosti a recepty na bolístky všeho druhu, Zdraví po celý rok: kúry a znalosti pro každou roční dobu, Portréty 24 léčivých rostlin. Nakladatelská anotace. Kráceno.