Francina válka - Epsteinová Rabínková, Franci, 1920-1989 (Mladá fronta, 2021)
Autobiografické vyprávění mladé dívky z židovské rodiny s úžasnou budoucností, která se ale narodila ve špatné době. Franci vyrostla v privilegované pražské rodině a získala skvělé vzdělání. V osmnácti letech ji čekala budoucnost majitelky rodinného módního salonu a oddané dcery a manželky. Po přijetí nacistických protižidovských zákonů se ale vše rychle mění a v létě roku 1942 je dvaadvacetiletá Franci i s rodiči deportována do Terezína. Nakladatelská anotace. Kráceno.