Pod Palcem - Pospíšilová, Jarmila, 1965- (Původní česká detektivka, 2021)
Česká detektivka, v níž policista v důchodu vyšetřuje smrt sběratele veteránů. Vysloužilý policista Viktor Palec se souhrou okolností stane starostou v malé obci, do které se přestěhoval, aby trávil předčasnou penzi v klidu a věnoval se svému koníčku - řezbářství. Místo vysněného odpočinku se však za pochodu seznamuje s náročnou prací starosty. Když se v obci stane zločin, touží zůstat stranou událostí, avšak jeho sousedé od něj očekávají, že se jakožto bývalý policista do vyšetřování zapojí a nejlépe všechno rychle vyřeší. Jenže případ není ani trochu jednoduchý. Kdo mohl mít zájem na smrti kontroverzního sběratele veteránů? Možných pachatelů zločinu je více než dost, v lese v blízkosti obce se navíc začínají potloukat podivná individua. Viktor Palec na sobě cítí tlak celé vesnice. Opravdu je předurčen k tomu, aby se zapeklitého případu ujal a objasnil ho? Nakladatelská anotace.