Básnicky - Bejček, Michal (Pointa, 2021)
Soubor stručných textů, rozkročených mezi básně a minimální sdělení. Právě tímto spojením vznikají „bás-nicky“, verše, jež mají vlastně nulový rozsah a nepokrývají takřka žádný prostor, tedy skoro nic. Je to krátké a je to ze života. Co je to? Bás-nicka. Titěrná sloka o ničem, či dotěrná slova o všem? Záleží na tom, s jakou dávkou nadsázky a fantazie budete tuto básnickou sbírku pročítat. Některé Básnicky vás dovedou k zamyšlení, jiné jsou jen tak pro radost, všechny však spojuje život (a knižní vazba). Nakladatelská anotace.