Wavesbury. - Návara, David, 1981- (Jonathan Livingston, 2021)
Další díl historické ságy z druhé poloviny 18. století. Někdejší markytánka Mary se chystá oslavit své devatenácté narozeniny, první jako komtesa z Wavesbury. Přípravy zastíní zdánlivě nesouvisející vraždy a únosy. Obětí jednoho z nich se stává i Mary - společně s mužem, na kterém jí začíná záležet. Musí ze sebe vydat vše, aby s pomocí své nové rodiny unikla osudu, který může být horší než smrt. Důstojník z Wavesburyho regimentu je obviněn z vraždy vyděrače kvůli neznámé ženě. Zbývá jen na Mary a jejím adoptivním otci hraběti z Wavesbury, aby ho zachránili před šibenicí, ke které téměř dobrovolně kráčí. Přímo ve Wavesburyho domě umírá prostý skotský voják a jeho poslední slova obsahují krom varování překvapivé znalosti o Wavesburyho rodině. Nezbývá než se vypravit do Skotska, a lady Mary tak musí znovu obléci prostý oděv markytánky... Nakladatelská anotace. Kráceno.