Cirkus Humberto - Bass, Eduard (Artis, 2021)
Cirkus Humberto je román Eduarda Basse z roku 1941, odehrávající se v cirkusovém prostředí. Vypráví příběh několika generací cirkusáků, ukazuje jejich vzestupy i pády, sílu přátelství a rodinné soudržnosti.Stal se také inspirací pro stejnojmenný seriál z roku 1988. Název fiktivního cirkusu v roce 1951 převzal skutečný cirkus.