Z rebela mnichem - Ye-shes-blo-gsal, lama, 1943- (Jota, 2021)
Životní příběh předního buddhistického mnicha skotského kláštera Samye Ling. Láma Ješe neviděl auto až do svých patnácti let. Rytmus jeho života určovaly pastevecké cykly. Všechno změnil příjezd čínských armádních vozidel v roce 1959. Na počátku tragického tibetského povstání odešel jako uprchlík přes Himálaj do Indie. Několik dalších let strávil v Americe, kde prožil výstřelky woodstocké generace. Dnes, po sedmdesátce a z pozice předního mnicha ve skotském klášteře Samye Ling - prvním buddhistickém centru v západním světě - rekapituluje svou životní pouť. Nakladatelská anotace. Kráceno.