Muž v karanténě - Vydra, Petr, 1972- (Euromedia Group, 2021)
V knize českého herce, dramaturga a moderátora najdeme fejetony, které mají souvislost s obdobím pandemie covid-19. Byly už dříve vydány časopisecky či uvedeny v jiné formě. Knížka se skládá z uzavřených příběhů, z nichž mnohé vznikly v době pandemie a humornou formou reflektují nejrůznější nástrahy a výzvy, jež vypravěči, jeho okolí i celé společnosti nastražila. Přestože má každý příběh svoji vlastní pointu a většinou nenalézá přímé pokračování v další kapitole, stává se kniha zároveň jakousi nezáměrnou, spíše bezděčnou kronikou roku 2020 a první poloviny roku 2021. Většinou se však jedná o příslovečné malé dějiny na pozadí velkých a málokdy je tomu v knížce naopak. Kromě toho, že jednotlivé texty vyšly časopisecky, se pár z nich ohřálo i ve světle ramp, neboť se částečně kryjí s monology standupových vystoupení. Nakladatelská anotace. Kráceno.