Co dělat, když Kolja vítězí - Stankovič, Andrej, 1940-2001 (Stankovič, Andrej, 1940-2001. Spisy, 2008)
Výbor z kritik, esejů a vzpomínkových textů psaných v letech 1968-2001 a publikovaných časopisecky. Kromě filmových kritik obsahuje články o českém kulturním životě a portréty přátel.