Bereme, co je - Nosková, Věra, 1947- (Věra Nosková, 2010)
Děj knihy se odehrává v průběhu 60. až 80. let dvacátého století. Autorka zábavnou formou líčí život na maloměstě s jeho klady i zápory. Hlavní hrdinka se cítí nepochopena nejen společností, ale i svou vlastní rodinou. Jedním z úniků se jí proto stává poezie.