Řeznice z Malé Barmy - Nesser, Håkan, 1950- (Severská krimi (MOBA), 2021)
Inspektor Barbarotti se vrací k třicet let starému případu brutální vraždy, při níž byla oběť rozsekána na kusy. Odsouzená pachatelka si tehdy odpykala svůj trest. Co když to ale bylo nezaslouženě? Toto je první a zároveň jediná kniha pojednávající o Ellen Bjarneboové, známé jako "Řeznice z Malé Barmy". Inspektor Barbarotti je vzhledem ke své rodinné situaci pověřen, aby se podíval na starý nevyřešený případ, který leží v policejním archivu v Kymlinge. Jenže pokud nemá na kusy rozsekanou oběť vraždy z roku 1989 na svědomí Ellen Bjarneboová, která byla za tento čin odsouzena a odpykala si jedenáct let ve vězení, tak kdo tedy? Inspektor Barbarotti je nucen vydat se na cestu Švédskem, která ho od statku poblíž Kymlinge, kterému se říká Malá Barma, zavede až k odlehlému penzionu v horách. Nakladatelská anotace.