Venuše - Ludvíková, Jitka, 1981- (Původní česká detektivka, 2021)
Smrt manželky bohatého podnikatele vypadá jako nehoda a vdovec za pomoci svých vlivných známých usiluje o rychlé uzavření případu. Komisař Pavel Matouš ale cítí, že tu něco nesedí... Miloš Weber je bohatý pražský podnikatel, kterému v životě všechno vychází. Má úspěch, peníze a nenasytnou touhu po krásných ženách. Štěstí ho ale opouští ve chvíli, kdy hospodyně nalezne tělo jeho mrtvé manželky. Zdánlivě vše vypadá na nešťastnou nehodu a Weberovi přátelé se snaží, aby byl případ rychle uzavřen. K místu činu se ovšem dostane komisař pražské kriminálky Pavel Matouš, kterému tu něco nesedí. I když má Weber hodně známých, Matouš nepodlehne tlaku a nepřestává na případu pracovat. Jeho touha nalézt pravdu je pak ještě silnější, když se objeví nečekaný svědek... Nakladatelská anotace.