Podoby české literární reportáže - Schildberger, František, 1952- (Opera Facultatis philosophicae Universitatis Masarykianae = Spisy Filozofické fakulty Masarykovy univerzity,, 2020)
Monografie je příspěvkem k poznání žánru literární reportáže v českém prostředí. Zabývá se obdobím od devatenáctého století do 80. let století dvacátého. Úvod publikace je věnován žánrovému vymezení reportáže, následující kapitoly se zaměřují na klíčové osobnosti a fenomény ve vývoji česky psané reportáže v uvedeném období s důrazem na vrcholný rozkvět žánru ve 30. a na začátku 40. let dvacátého století.