The Secret of William Storitz / Tajemství Viléma Storitze - Kuzmová, Alena (E-knihy jedou, 2021)
Tajemství Viléma Storitze patří mezi méně známá díla J. Verna. V tomto dobrodružném románu se autor obrací do světa fantazie, ale stejně jako ve svých dalších slavných románech se i zde staví za vědecký pokrok a rozumové vysvětlení všech záhad. Kniha s názvem The Secret of William Storitz / Tajemství Viléma Storitze patří do zvláštní kategorie literatury simplified reading, neboť vznikla zjednodušením původního textu románu. Je napsána v anglicko-české podobě, aby posloužila středně pokročilým studentům anglického jazyka jako doplňkový studijní materiál. Pomocí napínavé četby si ověříte nabyté znalosti anglického jazyka a v případě nejasností stačí nahlédnout do českého překladu či závěrečné části Glossary.