Pařížská knihovna - Skeslien Charles, Janet, 1971- (Jota, 2021)
Romantický příběh odehrávající se částečně ve válečné Francii a za studené války v 90. letech 20. století v americké Montaně. Příběh zavádí čtenáře skrze životní osudy Odile Souchetové do Paříže konce 30. let a nelehké doby nacistické okupace a následně do Montany na sklonku studené války, kde se prolíná s životem Lily, dívky z amerického maloměsta. Obě ženy spojí láska ke knihám, čtení a francouzštině, které jsou nejen klíčem k jejich podivuhodnému přátelství, ale i k celému románu. Ani jedna z nich z počátku netuší, že mají společného mnohem víc, než se na první pohled zdá. Nakladatelská anotace. Kráceno.