Záhada zamčeného pokoje : tucet detektivních povídek - Macek, Miroslav, 1944-2024 (XYZ, 2021)
Soubor detektivních povídek, které jsou inspirovány tvorbou ikonických představitelů tohoto žánru. Miroslav Macek ve sbírce dvanácti rafinovaných variací vzdává hold klasickým detektivkám. S lehkostí, nadhledem a detailní znalostí předlohy se pohybuje mezi různými autory a jejich detektivními přístupy - od Agathy Christie přes Emila Vachka až po Iana Fleminga. Vydejte se do atmosférického světa prohnaných zločinců a proslulých vyšetřovatelů, v němž může každá stopa vést k překvapivému rozuzlení! Nakladatelská anotace. Kráceno.