Zase se shledáme - Goldstein, Madeleine, 1921-2008 (Kontrast, 2021)
Autobiografický román manželské dvojice, která společně prožila protifašictický odboj ve Francii, posléze byli oba vězněni v Osvětimi, přežili pochod smrti a nečekaně se opět setkávají v poválečné Francii. Těžiště knihy představuje vylíčení osudu obou manželů v koncentračním táboře, působivé svědectví o krutosti a nelidskosti nacismu. Příběh pokračuje i v poválečných letech a je doveden až do první dekády jednadvacátého století. Memoáry Madeleine Goldsteinové jsou mementem i pro dnešní dobu, a ačkoliv většina přímých účastníků a svědků tehdejších událostí už není mezi námi, jejich vzpomínky nám stále mají co říct. Nakladatelská anotace. Kráceno.