Pojídačka hříchů - Campisi, Megan, 1976- (Host, 2021)
Historický román z tudorovské Anglie je příběhem mladé dívky, která se vzhledem k nepříznivým okolnostem stane zavrženou bytostí, živořící na samém dně společenské hierarchie. Čtrnáctiletá May je zatčena za krádež a brzy se dozví rozsudek: stane se pojídačkou hříchů. Jednou z nenáviděných žen, které musejí vyslechnout zpověď umírajících, během pohřebního rituálu sníst jídla symbolizující hříchy a odcházejícím duším tak umožnit vstup do nebe. Samy však zůstávají poskvrněny cizími proviněními a jsou odsouzeny k životu na okraji. Nově nabytá identita pro společnost raději neviditelné pojídačky hříchů však May otevírá jiné dveře. Když začnou za podivných okolností umírat královniny komorné a ona musí z rakví sníst hříchy, které mrtvé nespáchaly, rozhodne se May pátrat po tom, proč ženy musely zemřít a kdo si jejich smrt přál. Příběh o zradě a lsti, o smrtelném tajemství a mlčení, o ženách mocných i společensky vyloučených, o moci, ale také o zvláštní svobodě, které se těší vyděděnec bez jakékoli naděje na spásu. Nakladatelská anotace. Kráceno.