Třešně - Štrunc, Martin, 1985- (Čas, 2012)
Martin Štrunc rozhodně nezapře svou písničkářskou profesi a jeho texty často proto svou melodičností a rytmem připomínají, že jsou součástí hudebního zpracovaní. Kromě této formy používá rovněž aforistické tvary a lehce načrtnutou lyrickou zkratku, do níž se pokouší vložit drobný epizodický charakter. Svou sbírku autor uvádí poměrně rozsáhlou předmluvou, v níž vysvětluje, jakými myšlenkovými procesy a postupy dospěl do současného stadia své tvorby, v níž se pro něho jedním ze základních témat stal smysl a podstata lidské existence, jež zkoumá a pozoruje různými úhly pohledu.