Zmoudření Dona Quijota - Dyk, Viktor (Artis, 2021)
Zmoudření Dona Quijota je tragédie o pěti dějstvích, zpracovaná podle humoristického Cervantesova románu z počátku 17. století. Šlechtic Don Quijot de la Mancha žije v zapadlé španělské vsi. Přečetl mnoho rytířských románů a ty mu pomátly hlavu. Don Quijot zatouží také po činech... Don Quijote během svých cest a po návratu domu vystřízliví. "Představoval jsem si vše jinak," pravil slábnoucím hlasem a zemřel. Neměl sil, aby viděl svět reálně.