Řeka v Troji - Kocábová, Marsha, 1954- (Motto, 2021)
Román pro ženy, v němž čtyřicetiletá ovdovělá Američanka žijící v Praze přemítá, kde je její skutečný domov a kam se dál ve svém životě vydat. Američanka Elise najde u řeky v srdci Evropy nový domov, zároveň však ztratí manžela. Kořeny, které zapustila v postkomunistické Praze, se najednou nezdají tak pevné, jak si myslela. Kde je opravdu doma? Jaké tajemství skrýval její muž? A může si dovolit novou lásku? Mysl i city čtyřicetileté ženy jsou rozbouřené stejně jako její milovaná řeka, která se vylila z břehů a znovu hledá cestu, kudy klidně proudit. Nakladatelská anotace.