Griša. - Bardugo, Leigh, 1975- (Fragment, 2021)
Fantasy román je začátkem trilogie, v níž hlavní hrdinka zjistí, že má magickou moc, která může všechny zachránit, ale i zničit. Ravka byla kdysi mocná země, ale nyní je zpustošena válkami, obklopena nepřáteli a všude panuje strach. Když je regiment Aliny Starkové napaden a jejímu nejlepšímu kamarádovi hrozí smrt, odhaluje v sobě Alina skrytou sílu. Sílu, která by mohla být klíčem k osvobození rozvrácené země. Opouští tak svět, který znala, aby se stala grišou - příslušnicí mocného řádu kouzelníků, kterému vládne záhadný Temnyj. Jenže v tomhle světě nic není, jak se zdá... Nakladatelská anotace.