Griša. - Bardugo, Leigh, 1975- (Fragment, 2021)
Druhá část fantasy trilogie pokračuje v líčení osudů světlonošky Aliny Starkové, která disponuje výjimečnou magickou mocí. Z Aliny Starkové se stala světlonoška. Jenže cena, kterou za to platí, je vysoká. Temnyj je víc než kdy předtím odhodlaný využít jejích schopností k získání trůnu. Alina se snaží jeho nástrahám vzdorovat, přesto se do nich zaplétá a vzdaluje se od lásky, v níž až doteď hledala své útočiště. Alina cítí, že jestli chce Ravku zachránit, bude si muset vybrat. Ponechá si svoji výjimečnou moc a zachrání zemi, nebo se jí vzdá, a zvolí lásku? Nakladatelská anotace.