Griša. - Bardugo, Leigh, 1975- (Fragment, 2021)
Závěrečný díl fantasy trilogie Griša inspirované carským Ruskem, ve kterém pokračují osudy světlonošky Aliny Starkové disponující výjimečnou magickou mocí. Alina a její přítel Mal vyrostli v sirotčinci, odkud vede jejich cesta napříč nebezpečným územím Vrásy. Patří mezi tzv. griši - lidi nadané zvláštní magickou mocí. Alina ovšem zjistí, že její schopnosti jsou ještě specifičtější, neboť je Světlonošem - osobou schopnou přivolávat k sobě světlo. V této chvíli o ni projeví zájem skupina grišů v čele s vůdcem Temnyjem. Alina se musí naučit rozlišovat dobré od zlého a také uvěřit tomu, že i díky jejím schopnostem může zachránit a sjednotit království a porazit nebezpečnou Vrásu. Ve chvíli kdy město Ravky padlo a na trůn dosedl Temnyj, musí zesláblá Alina čelit uctívání šílených fanatiků a očekávat pomoc od spojence - prince Lantsova. Válka je už na dosah a Alinin neúspěch by mohl znamenat zkázu pro celou zemi.