Moje dítě s autismem - Šarközyová, Lucie (E-knihy jedou, 2021)
Autorka má mnohaletou praxi s dětmi s postižením, zejména s dětmi s poruchou autistického spektra, diagnózou, kterou má její vlastní dcera. Na základě odborné literatury i vlastní zkušenosti rozebírá jednotlivá úskalí běžného života, které zažívá dítě s autismem, a nabízí řešení těchto situací. Kniha je určena pro rodiče, speciální pedagogy, asistenty pedagoga, vychovatele, terapeuty. V knize naleznete témata, jako jsou problémové chování a následné zklidnění dítěte, komunikace a nácviky dovedností, Son – Rise program, relaxační techniky, emoční nestabilita, způsob myšlení dítěte s autismem, video-nácviky a další.