Děti Duny - Herbert, Frank, 1920-1986 (Baronet, 2021)
Třetí kniha ze sci-fi cyklu o pouštní planetě Duna sleduje úsilí dvou dětí zemřelého vládce o její záchranu. Nebezpečí spočívá v narušené ekologické rovnováze, v náboženském fanatismu a konečně i v touze po moci, která řídí skutky jejich poručníků. Dvojčata jsou vybavena schopností vidět do minulosti a zároveň předvídat chování lidí kolem sebe. Pociťují zodpovědnost za osud planety a sledují svůj vlastní cíl, jak dosáhnout úspěchu a zůstat přitom naživu. Dobrodružný příběh je plný intrik, nadpřirozených úkazů, spiklenců a fantastických tvorů.