Časodějná kniha : tajné zápisky Rodiona Hardiuse - Ščerba, Natal‘ja Vasil‘jevna, 1981- (Fragment, 2021)
Průvodce světem Eflary, který doplňuje čtivou sérii časodějných knih. Tato příručka obsahuje zápisky, původně adresované Rodionem Hardiusem Ohnivým jeho pravnučce Vasilise Ohnivé, ale množství podrobností, detailů a souvislostí nabralo takového významu, že zde vznikl komplexní průvodce světem klíčníků, hodinářů, velikých časodějů i neobyčejných zvířat. Rodion Hardius se tak se čtenáři podělí o znalost starých legend, nezbytný kodex časoděje, recepty svých oblíbených jídel, ale také o to, jakou roli sehrál v nastolení Nového Času.