Dvojí ortel - Pažoutová, Jana, 1977- (MOBA, 2021)
Historický román, zasazený do českých zemí v polovině 17. století. Život Vojtěcha Kamarýta, kdysi zámožného měšťana a úspěšného obchodníka, skončil před čtyřmi lety, když ztratil celou svou rodinu, majetek i čest. Nebo si to alespoň myslel. Náhodné setkání se ženou až neuvěřitelně podobnou jeho zemřelé manželce a s jejím dítětem v něm však vyvolá podezření, že události, jež vedly k jeho zkáze, se možná odehrály docela jinak, než si dosud myslel. Postupně se před ním odhalují střípky, které ho při pátrání po pravdě přivádějí na jediné místo, kam se už nikdy neměl vrátit: do rodného města... Nakladatelská anotace.