Demokracie - jak dál? : rizika a výzvy pro Česko a svět - Outrata, Filip, 1975- (Česko - Evropa - svět příštích 50 let, 2021)
Kapitoly hodnotí stav a vyhlídky demokracie v České republice a pěti dalších zemích a regionech (Polsko, Maďarsko, Ukrajina, Tunis a Latinská Amerika), které prodělaly přechod od autoritářských režimů k demokracii.