Psanec Kolt 2070 - Janů, Daniel (Splendidum družstvo, 2021)
Rudý stín vstupoval do atmosféry planety Země, když se objevila lapurianská fregata. Zasáhla proti vetřelcům. Loď se roztrhla na dvě části. Jedna z částí dopadla na břeh řeky a druhá neznámo kam. V tuto chvíli posádka vesmírné lodi začala bojovat o svůj život. Ve světě, kde jsou vlády pod vlivem rádoby přátelské mimozemské rasy.