Kočka vs. pes - Patterson, James, 1947- (Jota, 2021)
Humorný příběh o nečekaném přátelství Kočky Molly a psa Oskara. Kočky a psi se vyloženě nesnášejí. Mají za to, že to tak prostě má být. Psi přece smrdí, slintají a nemyslí na nic jiného, než aby každou kočku pořádně prohnali. Kočky si hrají na dámičky, ale jsou samý chlup a hrabou se v odpadcích. Takže když se Molly a Oskar ocitnou na dovolené v kempu, drží se svého teritoria a snaží se nezkřížit si cesty. Tak to je až do dne, kdy se společně ztratí v divočině a musí spojit síly, aby přežili řadu nebezpečí. Nakladatelská anotace. Kráceno.