Toulky po Evropě : zajímavosti, které v učebnicích nenajdete - Martínek, Jiří, 1976- (Fragment, 2021)
Publikace stručně představuje jednotlivé státy Evropy a jejich zajímavosti. U každého státu jsou uvedeny základní údaje. Následující text je rozdělen do čtyř sekcí. Ty jsou zaměřeny na geografii, historii, hospodářství a obyvatelstvo. Nechybí ani zajímavosti o místech, osobnostech či typických zvycích. Doplněno ilustracemi.