Jezdec - Olséni, Christina, 1968- (Knihy Omega, 2021)
Třetí díl humoristicky laděného detektivního románu. I tentokrát se odehrává na jinak dost poklidném švédském poloostrově Falsterbo. Nejvýznamnější událost ve světě švédského jezdectví, Falsterbo Horse Show, konečně začala. Miláček publika a žhavý kandidát na poslední volné místo do olympijského týmu, mladý a talentovaný Leopold Gyllenstierna, přijíždí do kolbiště na svém koni Baronovi. Tribuny zaburácejí hlasitým jásotem. Po třetí překonané překážce ale padá Leopold nečekaně mrtev k zemi. Brzy se ukáže, že nezemřel přirozenou smrtí a policisté ze skanörské policejní stanice, šikovná Lisa Starková a lehce zmatený Marten Lind, se musejí pustit do dalšího napínavého vyšetřování vraždy. Nakladatelská anotace. Kráceno.