Tak to bylo tehdy a tam : ruští Češi na bojištích druhé světové války - Andrš, Bohuslav, 1926- (CPress, 2021)
Vzpomínky ukrajinského Čecha, který se v rámci československého armádního sboru v letech 1944-1945 zúčastnil bojových operací na východní frontě.