Doktor Proktor a velká loupež zlata - Nesbø, Jo, 1960- (Trix, 2021)
Pokračování příběhu téměř šíleného profesora a jeho přátel Lízy a Bulíka. Tentokrát musí tři přátelé zachránit norský státní poklad. Je k tomu potřeba pouze proniknout do nitra zločineckého gangu, vyloupit nejbezpečnější banku světa a vyhrát finále anglické fotbalové ligy. Nic nemožného pro hrdiny, kteří mají kromě notné dávky statečnosti, humoru a fantasie k dispozici také nejnovější, zcela nevídané vynálezy.