Pátrání po Schrödingerově kočce : kvantová fyzika a skutečnost - Gribbin, John R., 1946- (XYZ, 2021)
Autor přibližuje podivuhodný svět kvantové fyziky. Zabývá se kvantovou mechanikou a zejména principem neurčitosti, který je přelomovou představou pro výzkum mikrosvěta.