Neviditelný - Havlíček, Jaroslav (Artis, 2021)
Překvapivé dějové zvraty, tísnivá až hororová atmosféra, šílenství, propracovaná psychologie postav... Inženýr chemie Petr Švajcar se touží povznést nad své chudé poměry ze kterých vzešel. Pro uskutečnění svého životního plánu se rozhodne výhodně se oženit a převzít tak řízení celé továrny. Jako bytostný racionalista odmítá přikládat jakoukoliv váhu zjištění, že jeho bohatá snoubenka pochází z degenerované rodiny zatížené rodovým prokletím - vážnou psychickou poruchou. S postupujícími událostmi však opakovaně shledává, jak se jeho plány hroutí.