Filix Wood. - Dahlin, Petrus, 1964- (King Cool, 2021)
Pokračování příběhu chlapce Filixe, který se ocitl hluboko v lese, ve světě opředeném tajemstvím, kde žijí lidé v korunách stromů a za nejbližším stromem číhají přízraky. Ve stromovém městečku se toho moc neděje. Život plyne pomalu, osadníci pracují na polích a strážci dohlížejí na to, aby osadu nikdo neopustil. Filixovi, který sem pořádně nezapadá, se čas vleče. Stýská se mu po domově a po mamince, ale postupně se smířil s myšlenkou, že ji už asi nikdy neuvidí. Ale pak se náhle cosi přihodí. Důlní rada, která v osadě rozhoduje, potřebuje Filixovu pomoc. Musí se infiltrovat mezi novousedlíky, tedy mezi skupinu lidí, která se před mnoha lety od stromového městečka oddělila a zmizela. Nakladatelská anotace. Kráceno.