Jak Bubáček potkal Bubáka - Krolupperová, Daniela, 1969- (První čtení (Albatros), 2021)
Další příběh prvňáčka Lukáše a jeho namalovaného kamaráda Bubáčka. Tentokrát na ně čeká školní výlet a ukřičený Bubák. Lukáš má báječného kamaráda - kapesní strašidýlko jménem Bubáček. A ten má za kamaráda skřítka Myšošlapa. Jednoho dne odjede Lukáš na školní výlet a malí kluci zůstanou doma sami. Těší se, že ve společných hrách a zábavách jim čas do Lukáškova návratu rychle uteče. Ale hned další ráno je probudí ostrý přísný hlas. Ve dveřích stojí něco velkého, nehezkého a ukřičeného. Bubák! Nakladatelská anotace.