Zvířecí pomocníci - Klárka a vodicí pes Daisy - Burdová, Anna (Albatros Media a.s., 2021)
Laskavý příběh ze života dětí a zvířat, který seznamuje malé čtenáře s nádherným tématem – výcvikem a výchovou budoucích asistenčních psů. Klárčina rodina se rozroste o čtyřnohého kamaráda! Stane se jím fenka Daisy, vodicí pes, který bude pomáhat její nevidomé mamince. Klárka se začne zajímat o to, jak výcvik asistenčních psů probíhá a přiučí se mnoha věcem. Když zjistí, že existují psi, kteří pomáhají lidem s diabetem, neváhá o tom říct spolužákovi Jindrovi, který cukrovku má. Podaří se Klárce a Jindrovi přesvědčit jeho maminku, která se bojí psů, aby mu takového pomocníka pořídila?