Max a Viki ve světě záhad - Turnovská, Magdaléna, 1958- (Fragment, 2021)
Dobrodružné příběhy ze života Maxe a jeho sestřenice Viki. Max je o něco starší než jeho sestřenice Viki. Bydlí hned vedle sebe, a proto mají ukrytý průchod z jedné zahrady do druhé, aby se mohli kdykoli navštěvovat a samozřejmě tajný bunkr. Max je o něco rozumnější, Viki je velká parádnice, ale také má někdy parádní nápady, na které by Max nepřišel a tak se bezvadně doplňují. Zejména při řešení záhad, které se objevují doslova na každém kroku. Viki navíc odmalička mluví dvěma jazyky, protože její maminka je Slovenka a tak je čtivý příběh protkán i mnoha větami ve slovenštině a v závěru knihy je připojen i slovníček vybraných slov.