Pokrývač : obrazy ze života ing. Řezníčka - Čepelka, Miloň, 1936- (Čas, 2021)
Satiricky laděná novela vypráví příběh inženýra-dramatika a jeho podobně umělecky založených přátel, kteří se potýkají s útlakem komunistického režimu. V novele Pokrývač se Miloň Čepelka ohlíží do dob husákovské normalizace, kdy si lidé s uměleckými ambicemi v tzv. šedé zóně namlouvali, že přes všechny strachy a úhybné manévry mají své životy pod kontrolou. Příběh s podtitulem Obrazy ze života ing. Řezníčka, vyprávěný s ironickým nadhledem, je autorovým holdem češtině, slovně i stylisticky tak rozmanité. Nakladatelská anotace.