Vražedná Mallorca. - Bellmar, Elena, 1970- (MOBA, 2021)
Detektivní román, který přibližuje ostrov Mallorcu, patřící mezi nejoblíbenější turistické destinace, z poněkud odlišné stránky - jako místo zločinu, do něhož pronikají stíny temné minulosti. Ještě před svým oficiálním nástupem na mallorské oddělení vražd je major Antonio Morales povolán k prvnímu případu: u paty hradeb v Palmě byla nalezena zavražděná jeptiška. Kdo by však měl důvod zabíjet zbožnou devadesátiletou stařenku? Všechny indicie ukazují na neznámou ženu, která byla viděna ve společnosti řádové sestry jako poslední a nyní není k nalezení. Když dojde ke druhé brutální vraždě, začnou se množit náznaky, že oba případy spolu souvisí. A Toni Morales při svém pátrání narazí na nepředstavitelné tajemství, které sahá do časů, na něž by mnozí nejraději zapomněli. Nakladatelská anotace.