V pasti dravé řeky - Březinová, Ivona, 1964- (Go! - Gang odvážných, 2021)
Další kniha z volné série příběhů dětí, které jsou nuceny bojovat o přežití. Napínavé i poučné čtení tentokrát o kamarádech, kteří bojují s nebezpečnou vodou. Šestici kamarádů z Gangu odvážných zastihne při výletu do soutěsek v Hřensku blesková povodeň. Říčka Kamenice se v náhlé průtrži prudce vzedme a připraví návštěvníkům soutěsek smrtelnou past. Podaří se Marianě, Alfě, Betě, Timovi, Jonášovi a Hardymu vyváznout se zdravou kůží? A co se stane, když déšť nezeslábne a voda postupně začne zvedat i hladinu Labe? Nakladatelská anotace.