Anička a Velikonoce - Peroutková, Ivana, 1960- (Albatros, 2021)
Další vyprávění o Aničce a jejích kamarádkách. Tentokrát se chystá na Velikonoce k babičce na vesnici. Už brzy se Aničce narodí bratříček nebo sestřička. Zatím se ale rozhodne, že na Velikonoce pojede k babičce, za svými kamarádkami Olinou a Irenou. Babička má z její návštěvy opravdovou radost a Anička rychle zjišťuje, co je nového. Babička si pořídila slepice - Anička může pomáhat se sbíráním vajíček a kluci už chystají proutky na pomlázky. Čekají je společně opravdu veselé Velikonoce.