Havel : pomsta bezmocných - Kaczorowski, Aleksander, 1969- (XYZ, 2021)
Životní příběh Václava Havla, intelektuála, dramatika a prvního českého prezidenta. Obsáhlá biografie klíčové postavy české kultury a politiky 20. a 21. století, tentokrát od polského bohemisty a novináře. Představuje Havlovy osudy v mimořádně širokých historických a politických souvislostech - od původu v kruzích bohaté české buržoazie přes intelektuální zrání a disidentskou minulost po vrchol Havlova veřejného působení, kdy se z intelektuála zrodil profesionální politik.