Elementálové - McDowell, Michael, 1950-1999 (Fobos, 2021)
Unikátní duchařský příběh o strašidelném domě, od ceněného amerického autora, považovaného za jednoho z nejlepších tvůrců moderního hororu a mistra jižanské gotické literatury. Po bizarním a znepokojivém incidentu na pohřbu matriarchy Marian Savageové se McCrayovi i Savageovi těší na poklidné, odpočinkové léto v alabamském Beldamu při pobřeží Zálivu, kde se na pláži z třpytivě bílého písku tyčí tři viktoriánské domy. Dva z nich jsou obyvatelné, ale třetí leží pohřbený pod obrovskou písečnou dunou. Ačkoliv v něm celá desetiletí nikdo nepřebýval, nelze říci, že by dům byl prázdný. V jeho útrobách číhá něco smrtícího. Něco, co děsí Dauphina Savage i Lukera McCraye od doby, kdy byli děti, a stále je to pronásleduje ve snech. Jde o něco strašlivého, co má dost možná na svědomí nevysvětlitelná úmrtí, k nimž v Beldamu došlo v minulých letech - a nyní je to připraveno znovu udeřit. Nakladatelská anotace. Kráceno.